O‘ZBEKISTONDA XALQARO TURIZMNING RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI VA YO‘NALISHLARI - Usmonov , Sardor; Boqibilloyev, Umarxon Ja’far o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada dunyo bo‘ylab rivojlanib boryotgan turizm sohasi mamlakatlarning integratsiyalashuvida muhim ahamiyat kasb etishi tahliliy jihatdan yoritib o‘tilgan. Xalqaro turizm chiqish turizmi hamda xalqaro sayyohlarni qabul qilish bilan bog‘liq holda rivojlanib boradi. Buning uchun mamlakatda sayyohlar uchun yaratilgan imkoniyat hamda qulayliklar birlamchi ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada shu kabi dolrazb masalalarga to‘xtalib, mamlakatimizning bugungi kundagi sayyohlik yo‘nalishlari atroflicha o‘rganilgan. Ilmiy asoslangan fikrlar hamda tavsiyalarni taqdim etishda nazariya hamda amaliyot o‘rtasidagi bog‘liqliklar shu bilan birgalikda mualliflarning tadqiqot materiallariga asoslandi.