TARBIYАCHINING KASBIY MAHORATI VA KOMPETENTLIGI - Kurbonova , Yulduz Djumaevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maktabgacha ta’lim muassasasi tarbiyachisining mehnati sermashaqqat va o‘z navbatida sharafli kasbdir.Tarbiyachi kichik yoshdagi bolalarni rivojlanish xususiyatlarini bilishi bilan birga ulardagi individuallikni tushuna olishi muhimdir. Mak-tabgacha yoshdagi bolalarga ta’lim-tarbiya berish, ularni har tomonlama rivojlanishini ta’minlash uchun tarbiyachidan o‘ziga xos bilim va pedagogik mahorat talab etiladi. Ushbu maqolada tarbiychining kasbiy mahorati haqida ma’lumot beriladi.