BUG‘DOYDAN OMUXTA YEM ISHLAB CHIQARISH JARAYONINI AVTOMATLASHTIRISH - Hayitov , N. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ishlab chiqarishni avtomatlashtirish zamonaviy ishlab chiqarish korxonalarida tobora ommalashib bormoqda. So‘nggi yillarda avtomatlashtirish turli sohalarda, jumladan, qishloq xo‘jaligida asosiy tendentsiyaga aylandi. Bug‘doydan omuxta yem ishlab chiqarishni avtomatlashtirish qishloq xo‘jaligi korxonalariga jarayonlarni optimallashtirish, mahsulot sifatini yaxshilash va tannarxini kamaytirish bo‘yicha yangi imkoniyatlar ochmoqda. Ushbu maqolada biz bug‘doy ozuqa ishlab chiqarishni avtomatlashtirish qishloq xo‘jaligi sanoatini, ozuqa ishlab chiqarishni qanday o‘zgartirishi va rivojlantirishi qishloq joylarining umumiy farovonligiga qanday ta’sir qilishi mumkinligini ko‘rib chiqamiz.