SUN’IY INTELLEKT ORQALI SOLIQ TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH JARAYONI - Eshquvvatov , Otabek Abdullayevich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hozirgi vaqtda soliq tizimi boshqa ko‘plab korxonalarni o‘zgartirgan sun’iy intellekt (AI) tufayli o‘zgarishlarni boshdan kechirmoqda. Hukumatlar soliq jarayonlarini soddalashtirish, xatolarni kamaytirish va shaffoflikni oshirishga harakat qilar ekan, sun’iy intellektga asoslangan yechimlar ulkan salohiyatni taqdim etadi. Sun’iy intellekt (AI) katta hajmdagi ma’lumotlarni tahlil qilish, tendentsiyalarni aniqlash va aniq prognozlar qilish qobiliyati tufayli butun dunyo bo‘ylab soliq tizimlarining samaradorligini sezilarli darajada oshirish imkoniyatiga ega. Ushbu maqolada soliq tizimini sun’iy intellekt yordamida takomillashtirish jarayoni, uning afzalliklari, kamchiliklari va kelajakdagi takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi.