BA’ZI BIR NILPOTENT ZINBIEL ALGEBRALARIDA ROTA – BAXTER OPERATORLARI - Qodirova, M.A.; Tojiboyev, E.U. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada noassotsiativ algebra bo‘lgan 4 o‘lchamli nilpotent Zinbiel algebralarida vazni bo‘lgan Rota-Baxter operatorlari o‘rganilgan. Bundan tashqari ba’zi 4 o‘lchamli nilpotent Zinbiel algebrlarida vazni nol bo‘lgan Rota-Baxter operatorlari matritsalari qurilgan. Bunda 4 o‘lchamli nilpotent Zinbiel algebralarining 2010-yilda chop etilgan “Zinbiel algebralarining ayrim sinflari tasnifi” nomli maqoladagi tasnifidan foydalanilgan.