“AQL MARKAZLARI” NING QAROR QABUL QILISHDAGI AHAMIYATI - Turg‘unboyev, Jasur (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
AQSH “aql markaz”lari uchun sifatli intellektual mahsulotni ishlab chiqarish qanchalik muhim bo‘lsa, uni qaror qabul qiluvchiga yetkazish hamda ta’sir ko‘rsatish shunday ahamiyatga ega hisoblanadi. Xususan, mazkur yo‘nalishda tahlil markazlari turli usullar va texnologiyalardan foydalanishadi. AQSHda ijtimoiy-siyosiy munosabatlarning rivojlanishi tahlil markazlari tomonidan qaror qabul qiluvchiga ta’sir ko‘rsatish usullarini ham o‘zgarishiga olib keldi.