DEYTRONNING UGLEROD-12 YADROSIDA ELASTIK SOCHILISHI - Saidov , Baxodirxon Buvaxo‘ja o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola fizikaning eng muhim boʻlimlaridan biri bo‘lgan “Sochilish nazariyasi” ga bagʻishlangan boʻlib, zarrachaning moddadagi elastik sochilishiga katta e’tibor qaratiladi. Oʻrganishlar zarrachaning energiyasining kichik qiymatlarida, taxminan 2 MeV atroflarida koʻrib chiqiladi va zarracha va yadro qoʻshilishidan boshqa yadro hosil boʻlmaydi deb faraz qilinadi, ya’ni toʻlaqonli elastik sochilish hodisasi yuz beradi.