STOMATOLOGIK MATERIALLARNING FIZIK -MEXANIK XOSSALARI - Boboqulova , Muxtaram Xamroyevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada polimer matritsalar va keramik plomba moddalari asosida kompozit materiallarning yuqori texnologiyali texnologiyalarini ishlab chiqish ularni tiklash stomatologiyasi maqsadlarida tibbiy amaliyotda qo‘llashni kengaytirishning istiqbolli yo‘nalishi ekanligi va bu esa katta ilmiy va ijtimoiy qiziqish uyg‘otishi aniqladik Polimer matritsaga keramik plomba moddasining kiritilishi natijasida hosil bo‘lgan kompozit materiallarning fizik-kimyoviy va mexanik xususiyatlarida sezilarli o‘zgarishlarga olib keladi, bu polimerlarning plomba yuzasi bilan o‘zaro ta’siri, shuningdek plombalarning ta’siri bilan bog‘liq.