MA’LUMOTLAR TUZILMASI VA ALGORTIMLASHNING TAHLILI JARAYONI - Toxirova , S.G‘. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ma’lumotlar tuzilmalari - bu ma’lumotlarga samarali kirish va manipulyatsiya qilish uchun kompyuter tizimida ma’lumotlarni tashkil qilish va saqlash usullari. Ular ma’lumotlarni uyushgan va tuzilgan tarzda boshqarish va tartibga solish vositalarini taqdim etadi. Algoritmlar esa, aniq bir masalani hal qilish yoki muayyan vazifani bajarish usullarini belgilaydigan bosqichma-bosqich ko‘rsatmalar yoki protseduralardir. Ular muammolarni hal qilishda tizimli yondashuvni ta’minlaydi va turli dasturlash tillari yordamida amalga oshirilishi mumkin.