YARIMO‘TKAZGICHLAR FIZIKASINI O‘QITISHDA MODDIY SIMMULYATSIYA DASTURLARINI QO‘LLASH BO‘YICHA TADQIQOTLAR - O‘rinboyeva , Kumushoy Sultonbek qizi; Madaminjonova , Ruxshona (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Yarimo‘tkazgichlar fizikasi kursining o‘qitih mazmuni va xususiyatlariga ko‘ra , o‘qitishga yordam berish uchun Material studio (MS) materiallarni simmulyatsiya qilish va hisoblash dasturi joriy etilgan bo‘lib , mavhum nazariy bilimlarni simmulyatsiya dasturlari va hisoblash tajribalari orqali vizuval tarzda ko‘rsatish mumkin . Yarimo‘tkazgichlar materiallarning tuzilishi va nazariy xossalarni chuqur o‘zlashtirish , hisob kitoblarni simmulyatsiya qilishda MS dasturidan foydalanishda nazariy bilimlarni sinifda chuqurlashtirish , o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishini va ishtiyoqini oshirish v a talabalarning yarimo‘tkazgichlar fizikasini o‘rganish va o‘zlashtirishiga ko‘maklashishda yaxshi amaliy natijalarga erishish.