BOSHLANGʻICH TA’LIMDA ONA TILINING O‘QUVCHILAR UCHUN AHAMIYATI - Xudoyberdiyeva, Azizaxon Ollanazar qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada ona tili ta’limi mazmunini yangilash, zamonaviy ona tili darsliklarining tuzilishi, oʻquv topshiriqlari orqali ona tilini oʻqitishga innovatsion yondashuvlarni joriy etishga doir ishlarni faollashtirish; ona tili oʻqitish uchun ilmiy, metodik, psixologik va pedagogik yordam tizimini rivojlantirish ishlarni takomillashtirish haqida fikr yuritiladi.