NAZAR ESHONQULNING “URUSH ODAMLARI” ASARIDA URUSH TASVIRI - Berdiyeva , Sabina Zayniddin qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada bugungi kun adabiyotining ilg‘or adiblaridan biri bo‘lmish Nazar Eshonqulning “Urush odamlari” qissasi tahlilga tortilgan. Qissada Boyxun tilidan keltirilgan rivoyat ilmiy-nazariy, badiiy jihatdan atroflicha yoritilgan. Asardagi urush tasviri boshqa urush haqida yozilgan asarlar bilan qiyoslab o‘rganilgan.