RSA VA EL-GAMAL OCHIQ KALITLI SHIFRLASH ALGORITMI ASOSIDA ELEKTRON RAQMLI IMZOLARI. RSA OCHIQ KALITLI SHIFRLASH ALGORITMI ASOSIDAGI ELEKTRON RAQAMLI IMZO - Sharopova, Muxayyo Muxtor qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada elektron raqamli imzo haqida tushunchalar va undan foydalanishdan ko‘zlangan asosiy maqsadlar ko‘rsatilgan. Xususan elektron imzoning asosiy xususiyatlari tuzilishiga ko‘ra turlari va kalitlarni generatsiya qilish bo‘yicha ham turli guruhlarga ajratilgan holda bayon etilgan. Bundan tashqari elektron imzoning asosini tashkil qilgan fan “Kriptografiya ” fani haqida hamda bu fanning dastlabki shifrlash algoritmlari keltirilgan , ularga doir misollar ko‘rsatib o‘tilgan. Bobni asosiy qismida RSA va El –Gamal algoritmiga asoslangan elektron raqamli xossalari taqdim etilgan va ularning xususiyatlari ko‘rsatib o‘tilgan.