PYTHON INSTRUMENTLARI BILAN KATTA MA’LUMOTLARNI QAYTA ISHLASH - Jalolov , Tursunbek Sadriddinovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada katta ma’lumotlarni qayta ishlash uchun ishlatiladigan mashhur va ishlatish uchun qulay Python dasturlash tili va uning asosiy ma’lumotlarni qayta ishlash kutubxonalari tasvirlangan. Python xususiyatlari uni ma’lumotlarni tahlil qilish uchun ideal qiladi, uni o‘rganish oson, ishonchli, o‘qilishi mumkin, kengaytirilishi mumkin, boy kutubxonalar to‘plami, boshqa tillar bilan integratsiya, faol hamjamiyat va qo‘llab-quvvatlash tizimi mavjud.