MASOFAVIY LAZERLI AKKUSTIK MIKROFONLARINING POTENSIAL SEZGIRLIGI VA QABUL QILISH MASOFALARI TAHLILI - Iskandarov, Usmonali Umarovich; Abduqodirov , Abdulhay Abdulaziz o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Potentsial samaradorligini aniqlashda signallar aniqligini hisobga olinadi. Tebranish orqali tarqalgan lazer nurlanishini intensiv modulyatsiya qiluvchi foydali signalini mumkin qadar masofasini oshirish omillari ushbu mavzuda o‘z aksini topgan. Bunda x,y, t kabi uch ulchamli fazoda moddiy nuqta va uning parametrlarini o‘zgarishi va qabul qilish sistemasi sezgirligi uni sezmasligi mumkin.