МУТАХАССИСЛИК ТЕХНИКАВИЙ ФАНЛАРНИ ЎҚИТИШНИ ТАШКИЛЛАШТИРИШ - Ниёзова , Бибинисо Болтаевна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада Таълим мақсади ва ўқув жараёнлари ўзаро бир-бирига мос бўлиши, ҳамда ўқув жараёнида эришиш мумкин бўлган мақсад аниқ тизимли бўлиши лозим эканлиги таҳлил этилган. Ўқитиш технологиясида ўқитувчига маълум бўлган ҳамда шахсий ўқитиш услублари ёрдамида таълим бериш тушунилиши лозим. Ҳар бир педагогда ўқитадиган фани, мутахассислигига хос бўлган ўқитиш услублари ҳосил булади. Бу жараён вақт ўтиши билан ривожланиб бораверади.