BIR YILLIK O‘SIMLIKLAR POYASIGA ION SUYUQLIGI BILAN ISHLOV BERISHDA TURLI OMILLARGA TA’SIRINI O‘RGANISH - Urozov, M.; S. Choriyeva, (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Tajribada harorat ko‘tarilgan sari sholi poyasining erishi jadallashib eritma rangi jigarrang holatga kiradi va bir gomogen holatga keladi. O‘rganishlardan shu narsa ma’lum bo‘ldiki, turli haroratlarda eruvchanli har xil bo‘lishi sholi poyasi umumiy tarzda tarkibi hamda uning asosiy komponentlarini tarkibi bir xil emasligidan dalolat beradi.