INTEGRATIV YONDASHUV VA TA’LIM JARAYONIDA FANLARARO BOG‘LIKNI QO‘LLASHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Baratov , Fayzullo Shukurovich; Abdullayeva, Barno Sayfutdinovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ta’limdagi integratsiya - bu ta’lim oluvchining shaxsini rivojlantirish va o‘z-o‘zini rivojlantirishga qaratilgan dunyoning yaxlit ko‘rinishini shakllantirish uchun ma’lum bir ta’lim tizimi doirasida tarkibning tarkibiy qismlari o‘rtasida aloqalarni o‘rnatish jarayoni. Integratsiya ta’limdagi murakkablikni yengillashtirishga, tizimlilikka o‘rgatadigan jarayondir.