ARXITEKTURADA FUNKSIONALIZM USLUBI - Umarkulova , Shaxodat Mashrab qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada yoritilayotgan mavzu funksionalizm uslubining shaxarsozlikda, arxitekturada va interyerda qanday namoyon bo‘lishi, qaysi davrda vujudga kelgan va uning san’at, madaniyat shu bilan birga insonlar turmush tarziga qanday ta’sir qilganligi haqida ma’lumotlar taqdim etiladi. Bundan tashqari bu uslub asoschilari haqida umumiy ma’lumotlar hamda ular yaratgan san’at asarlari haqida so‘z yuritiladi. Funksionalizm uslubini o‘tmishdagi, hozirgi kundagi hamda kelajakdagi o‘rni va ahamiyati haqida so‘z yuritiladi.