OLAY MALIKASI - Vaxobov, Dastonbek Abdumannob o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur tezisda Qo‘qon xonligo davraida yashab o‘tgan davlat arbobi qurbonjon dodxoh shaxsiyati hayot faoliyati, general Skobelev bilan muzokalari va podsho hukumatiga qarshi bo‘lib o‘tgan qo‘zgolonlar hamda Qurbonjon dodxohning mamlakat mustaqilligi uchun harakatlari haqida qisaqacha ma’lumot berib o‘tilgan.