SULTON MUHAMMAD SHAYBONIYXONNING SIYOSIY FAOLIYATIGA TARIXIY CHIZGILAR - Jabborov, Zokirjon (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Shayboniyxonning siyosiy faoliyati, yurishlari va hayoti haqida, shuningdek Muhammad Shayboniyxonning harbiy yurishlari natijasida Shayboniylar davlatini tashkil topishi haqida, Shayboniyxonning o‘zbek davlatchiligidagi tutgan o‘rni haqida qisqacha ma’lumot berib o‘tilgan.