HOMILADORLIK DAVRIDA GIPERTENZIV BUZILISHLAR - Soatova , Nigora Alimjonovna; Chutboyev, Bunyod Rustamovich; Odilnorova , Mashxura Musliddin qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Homiladorlar gipertenziv buzilishlari o‘z asoratlari va uchrash ko‘rsatgichlari bilan akusherlik amaliyotida aktual muammolardan biri bo‘lib qolmoqda. Gipertenziv buzilishlar homiladorlik va tug‘ruqning kechishini og‘irlashtirib onalar o‘limi sababi bo‘yicha 2-3 o‘rinda turadi. Homilaning ona qornida rivojlanishiga ta’sir qilib perinatal kasalliklar va o‘lim foizining oshishiga olib keladi.