VEB SERVERLARDA UCHRAYDIGAN TAHDIDLAR VA ZAIFLIKLAR - Nasrullayev , Nurbek Baxtiyorovich; Barotova , Zahro Akmaljon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Veb hajmi va adoptatsiyasi kengayib borgani sari, unga bo‘ladigan hujumlar ko‘lami jadal o‘smoqda. Katta buzilishlar va millionlab foydalanuvchi hisob ma’lumotlari haqida doimiy yangiliklar oqimi mavjud. Internetda yirik kompaniyalarning ilovalari ko‘payib borgani sari xavfsizlik masalalariga muhim e’tibor qaratilmoqda. Biroq, ushbu ilovalarning zaif himoyalanmagan nozik jihatlarini ham inobatga olib qo‘yish maqsadga muvofiq. Ushbu maqolada veb serverdagi tahdid va zaiflik masalalari ko‘rib chiqiladi, shu bilan birgalikda veb server xavfsizlik muammolari ham ko‘rib chiqiladi.