МАЛАКАЛИ БЕЛБОҒЛИ КУРАШЧИ-ТАЛАБАЛАР ЎТКАЗИЛАДИГАН АНЪАНАВИЙ МАШҒУЛОТЛАРДА ЖИСМОНИЙ ТАЙЁРГАРЛИКНИ ШАКИЛЛАНИШ СУРЪАТИ - Xolmatov, U.S. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Белбоғли курашнинг бошқа кураш турларидан кескин фарқланадиган хусусиятларидан бири шуки, курашчилар беллашув давомида барча ҳаракатларни шу жумладан рақибни у ёки бу томонга кўтариб ташлаш усулларини ижро этишда уларнинг қўллари доимо белбоғни ушлаш билан банд бўлади. Шунинг учун ҳам бир қатор мутахасислар белбоғли кураш билан шуғулланувчи спортчиларда рақибни кўтариб ташлаш усуллари билан боғлиқ техник-тактик харакатларга ўргатишда ва уларнинг самарадорлигини таьминлашда мухим роль ўйновчи жисмоний сифатларни ихтисослаштирилган тартибда ривожлантириш зарурлигига жиддий эьтибор қаратишган