ЮҚОРИ МАЛАКАЛИ БЕЛБОҒЛИ КУРАШЧИЛАРДА ДИНАМИК КУЧЛАНИШ ДАВОМИДА МУВОЗАНАТ САҚЛАШ ФУНКСИЯЛАРИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ - Холматов, У.С. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Белбоғли курашчиларда динамик кучланиш орқали мувозанат сақлаш функциясини шакллантириш ва мувозанатни сақлашдаги умумий ва махсус машқлар ёрдамида ривожлантиришни аҳамияти тўғрисида маълумотлар келтирилган. Малакали белбоғли курашчиларада мусобақа олди тайёргарлиги даврида мувозанат сақлаш функциясини шакллантириш самарадорлигни оширишда жисмоний сифатларни ривожлантиришга оид машқлар тўпламини жорий этилди.