VIDEO TASVIRLARDAN MUHIM MATNLARNI ANIQLASH VA SIMVOLLARNI AJRATISH - Tuychiyev, Iqboljon Xasanboyevich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada video tasvirlardan muhm matnlarni ajratib olish uchun juda sodda yondashuv taklif etildi. Birinchidan, biz tasvirni qismlarga ajratdik va ularning har bir qismdagi zichligi tekshirildi. Ushbu usul juda qulay va keng qamrovli bo‘lib, u yordamida turli xil tillarni, qo‘lyozma va hattoki xiralashgan tasvirlarni aniqlash mumkin. Dastur bir vaqtni o‘zida o‘zbek kiril va o‘zbek lotin harflarini tanish va o‘qish xususiyatiga ega, ushbu usulning aniqligi 95% dan yuqoriligi keltirildi.