INSON HUQUQLARIGA OID XALQARO VA MILLIY QONUNCHILIK TAHLILI - Norqulov , Shahzod Shuhrat o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada inson huquqlariga oid xalqaro hamda milliy qonunchilik huquqiy jihatdan tahlil qilingan bo‘lib, unda inson huquqlari umumjahon deklaratsiyaning mazmun mohiyati hamda O‘zbekiston Respublikasining inson huquqlari sohasidagi milliy normativ-huquqiy hujjatlari bayon qilingan. Bundan tashqari bugungi kundagi O‘zbekiston Respublikasida inson huquqlari sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar tahlili shuningdek ushbu islohotlarning bugungi kundagi ahamiyati hamda uning jamiyatdagi o‘rni va roli tahlil qilingan. Bundan tashqari ushbu maqolada so‘ngi yillarda mamlakatimizda inson huquqlari sohasida qabul qilingan normativ-huquqiy hujjatlar huquqiy jihtadan keng tahlil qilingan.