ИРРИГАЦИЯ ТИЗИМИ НАСОС СТАНЦИЯСИ АВАНКАМЕРАЛАРИДА СУВ УЮРМАЛАРИНИ БАРТАРАФ ЭТИШ ҚУРИЛМАСИ - Эргашев , Рустам Рахимович; Холбутаев , Бойбек Тоштемир ўғли (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Тадқиқотнинг асосий мақсади насос станциялари аванкамераси ва сув олиш иншоотларида сувнинг текис тақсимланишини таъминлаш ва насосларга сувни етказиб беришда гидравлик шароитларни яхшилаш учун конструктив тадбирларни ишлаб чиқиш. Мақолада Жиззах бош насос станцияси ишчи парраклари олдида оқим тузилишининг гидравлик жараёнларини яхшилаш учун техник ечим асосланади. Муаллифлар томонида сўрувчи қувурлар олдида сувнинг харакатланишига таъсир кўрсатадиган элементни ўз ичига олувчи техник ечим ишлаб чиқилган. Бу насосларни турғун, кавитациясиз ишлашини таъминлаб, насос станцияларини қиммат ва мураккаб бўлган реконструкция қилиш ишларининг олдини олиб,насос станцияларининг ишончли сув етказиб беришини таъминлайди.