PSIXOLOGIYA FANINING TARAQQIYOT TARIXI VA RIVOJLANISH BOSQICHI - Soxibov, Hasan Tolibjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada psixologiya nima va uning rivojlanish tarixi bosqichlari, psixologik tahlil metodlari haqida so‘z boradi. Bundan tashqari tarixda ushbu fan tarmog‘i rivojiga hissa qo‘shgan buyuk faylasuflar haqida batafsil yoritilgan. Psixologiya fani nimani o‘rganishi haqida turli olimlarning qarashlari ham keltirib o‘tilgan.