МИЛЛИЙ МЕНТАЛИТЕТ (МЕХАНИЗМИ) ВОСИТАСИДА ЁШЛАР МАЪНАВИЙ МАДАНИЯТИНИ ЮКСАЛТИРИШНИНГ МИЛЛИЙ ВА УМУМИНСОНИЙ ТАМОЙИЛЛАРИ - Маманов, Ж.А.; Хушвақтов, З.Р. (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Мазкур мақолада бугунги жамиятлардаги ёшлар онгида бўлаётган ўзгаришларнинг салбий ва ижобий томонлари ва салбий оқибатларни миллий менталитет хусусиятлари асосида юксалтиришнинг замонавий йўллари илмий таҳлил этилган. Шунингдек, мақолада миллий ва умуминсоний маданият намцуналарининг ёшлар маданияти такомилидаги аҳамияти очиб берилган.