RAQAMLI IQTISODIYOT VA RAQAMLI TRANFORMATSIYA - Mirzаliyev , Muxtоrjоn Murоd o‘g‘li; Jumaboyeva , Pokiza G‘ayrat qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish O‘zbekiston Respublikasi uchun ham uning dunyo miqyosidagi raqobat bardoshligini belgilab beradigan strategik ahamiyatga molik masalalardan biri hisoblanadi. Bu еsa davlatimizga raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi uchun shart-sharoitlar yaratish, uni еng kerakli sohalarga yo‘naltirish va bu jarayonni imkoniyat darajasida rag‘batlantirish zarurligi demakdir.