VEB TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TASVIRLARDAN OBYEKTLARNI ANIQLASH - Jumaboyeva , Pokiza G‘ayrat qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Zamonaviy tasvirlash texnologiyasi fotosuratlar va videolardagi obyektlarni avtomatik ravishda aniqlash imkonini beradi. Tasvirlardagi obyektlarni aniqlash uchun veb-texnologiyalardan foydalanish qulayligi va qulayligi tufayli tobora ommalashib bormoqda. Veb-texnologiyalar - bu veb-saytlar va veb-ilovalarni yaratish va saqlash uchun foydalaniladigan vositalar va texnologiyalar to‘plami. Bu texnologiyalar tasvirlarni qayta ishlash va foydalanuvchilarning brauzerlarida ko‘rsatish imkonini beradi, bu esa ularni istalgan qurilmada, dunyoning istalgan nuqtasida foydalanish imkonini beradi.