SHIFOKOR VA BEMOR O‘RTASIDAGI O‘ZARO MUNOASABATLARNING TURLI MODELLARI - Sattorova, Dildora Gapparovna; Ne’matova , Madinabonu Azizillo qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada shifokor va bemor o‘rtasidagi munosabatlarning modeliga qarab o‘zaro munosabatlarning axloqiy xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Bu klinik faoliyatning bir qator obyektiv omillarini, xususan, zamonaviy tibbiyotning dinamik va texnologik tabiatini va subyektiv munosabatlarni, shifokor va bemorning ma’lum bir aloqa turini shakllantirishga bo‘lgan ichki moyilligini hisobga olishni o‘z ichiga oladi. Tibbiy amaliyotning klinik, psixologik va axloqiy omillari majmuasi asosida bemor bilan eng maqbul munosabatlarni o‘rnatishda shifokorning professionalligiga e’tibor qaratiladi.