ABDURAUF FITRAT ILMIY MEROSIDA OILA VA XOTIN-QIZLAR MASALASI - Qurbonova , Sevara Asanbayevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada oila, xotin-qizlar muammalari Turkiston jadidlarining asarlari asosida tahlil qilingan. A.Fitrat, Hoji Muin ma’naviy merosida xotin – qizlarimizning yangi usuldagi maktablarda ilm olishi, farzand tarbiyasi borasidagi qarashlari, ma’naviy-ma’rifiy gʻoyalarining mazmuni, mohiyati va konseptual ahamiyati yoritib berilgan.