ZAMONAVIY KIMYOVIY TEXNOLOGIYALAR VA ULARNING TURMUSH VA TEXNIKADAGI AHAMIYATI - Mashkura Omon Qizi, Bexudova (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Kimyo sanoati chiqindilarini yo‘q qilish, ayniqsa, ekologik vaziyatni hisobga olgan holda, bugungi kunda har qachongidan ham dolzarbdir. Har kuni millionlab tonna iste’mol tovarlari va axlat chiqindilariga tashlanadi. Plastmassalar, polietilen va boshqa chiqindilar atrof-muhitga katta zarar etkazadi. Kimyo sanoati chiqindilarini yo‘q qilish, ayniqsa, ekologik vaziyatni hisobga olgan holda, bugungi kunda har qachongidan ham dolzarbdir.