PEDAGOGIK TEXNOLOGIYA TURLARI - Ataboyeva , Muxlisa Abduhakim qizi; Nazarov , Toshpo‘lat; Nurmatova , Iroda (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Zamonaviy jamiyat innovatsiyalarga asoslangan Nodavlat ta’limi muassasalaridan malakali mutaxassislarni tayyorlashni talab qiladi. Shu bois oliy o‘quv yurtlari bitiruvchilarining sifati masalasi ta‟limni isloh qilish nuqtai nazaridan hal qiluvchi ahamiyatga ega. Kognitiv, kommunikativ, tashkiliy, ahloqiy va o‘z-o‘ziga yordam ko‘rsatish tajribasi faol ta’lim usullaridan foydalanish, talabalarni shakllantirish uchun shart-sharoitlarni yaratishni o‘z ichiga olgan kompetentsiyalarga asoslangan ta’lim innovatsion ta’lim jarayonida eng samarali amalga oshirilishi ko‘rsatilgan. kasbiy faoliyatning boshqa masalalari- erishilgan natijalarni baholash, ya’ni talaba kompetensiyasini baholash.Ta’lim jarayoni kompetensiya g‘oyalari asosida tashkil etilganligi ta’lim sifati va kasbiy kompetentsiyaga ega raqobatbardosh mutaxassislarni tayyorlashga yordam beradi.