TIJORAT BANKLARIDA CHET EL VALYUTASI HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH - Umarbayeva , Sevara Maulen qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Respublikamiz tijorat banklarida chet el valyutasi hisobini shakllantirish uni moliyaviy hisobotning xalqaro standartlari asosida takomillashtirish bo‘yicha takliflarni ishlab chiqish va shu orqali banklarda chet el valyutalari hisobini takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tijorat banklarida chet el valyutasi hisobini takomillashtirish asosida buxgalteriya hisobini to‘g‘ri tashkil etish, yuritish hamda moliyaviy hisobotlarni o‘z vaqtida tuzish va taqdim etishning uslubiyotini yaratilishiga olib keladi. Bu esa tijorat banklari moliyaviy holati to‘g‘risidagi axborotlarning ishonchliligini yanada ortishiga va investitsiyalarni keng jalb qilishga xizmat qiladi. Mazkur maqolada tijorat banklarda chet el valyutasi bilan amalga oshirilgan valyuta operatsiyalari hisobini to‘g‘ri tashkil etish va takomillashtirish metodikasini ishlab chiqishga qaratilgan tadqiqotlar bayoni keltirilgan.