KOINOT TUSHUNCHASI: FIZIKA BIZNING KOINOT HAQIDAGI TUSHUNCHAMIZNI QANDAY KUCHAYTIRADI - Odilova , Goʻzalxon Axrorjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola koinot haqidagi tushunchamizni kengaytirishda fizika qanday muhim rol o‘ynashini o‘rganadi. Maqolada koinotning kelib chiqishi, tuzilishi va evolyutsiyasini yaxshiroq tushunishga yordam beradigan fizikadagi asosiy tushunchalar va yutuqlar muhokama qilinadi. Shuningdek, u fizikaning kundalik hayotimizga ta’sirini va uning keyingi kashfiyotlar va tadqiqotlar uchun taqdim etadigan imkoniyatlarini ko‘rib chiqadi. Maqolada oʻzbek adabiyoti, jumladan, Abdurashidov, Alimov, Mirzoyev va boshqalarning asarlaridan foydalanilgan.