ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИНИНГ ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯ ВА СПОРТ ДАРСЛАРИДА ХАЛҚ МИЛЛИЙ ЎЙИНЛАРИНИ ҚЎЛЛАШ САМАРАДОРЛИГИ - Файзиев , Я.З (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада жисмоний маданият мутахассисларининг роли жуда ҳам кенг маънода улканлиги, яъни ўсиб келаётган ёш авлодни ҳар томонлама жисмонан ва маънан етук комил инсон қилиб тарбиялашимизда жисмоний тарбия ва спорт машғулотларида ҳалқ миллий ўйинларини қўллаш муҳим эканлиги айтиб ўтилган.