NUTQIDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALARNING MULOQOT KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYLARI - Axrorova, Sevinch Abrorovna; Isomitdinova, Shaxinabonu Zavqiddin qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi nutq etikasi, uning dialektal, uslubiy va sohaviy xususiyalari haqida so‘z boradi. Amaldagi barcha harakatlarimiz kommunikativdir. Imo-ishoralar, yuzlar, tovushlar, hidlar va hatto masofalar boshqalarning harakatlari, motivlari va fikrlari to‘g‘risida ma’lumot olish uchun ishlatilgan. Hatto harakatlarning yo‘qligi ham nimadir haqida dalolat beradi.