FARG‘ONA VODIYSI – ANTIK DAVRDA - Turdiboyeva , Muxlisa (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Yurtimiz boy va betakror tarixga ega. Bu tarix haqida qancha asarlar yaratsak ham arziydi. Biroq aslini olganda gap qancha asar yaratishda emas, balki qanday asar yaratishdadir. Xususan Farg‘ona vodiysi Mamlakatimizning jannat- makon o‘lkasi bo‘lib, uning tarixi, o‘tmish zar varaqlari, haqida qiziqish bizning ushbu maqolani yaratishga turtki berdi. Jumladan Farg‘ona vodiysi antik davri shaharlari, yodgorliklari,aholisi va mehnat faoliyati shu bilan birga ijtimoiy- madaniy hayoti haqida qiziqarli ma’lumotlar hikoya qilib beriladi.