Т. СЕЙТЖАНОВ ПОЭМАЛАРЫНДА КӨРКЕМ СҮЎРЕТЛЕЎ УСЫЛЛАРЫ - Сайымбетов, Ш (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада Т.Сейтжановнинг “Чекинган саҳро” поэмасида тасвирланган ҳодисалар талқин қилинади. Поэмада воқеалик эпик тасвирлаш усулида бадиий тасвирланганлиги ўрганилади. “Чекинган саҳро”да эпик ифодалашнинг етакчилик этганлигига асосланиб, бу асар эпик поэма сифатида белгиланади.