Т. ЖУМАМУРАТОВТЫҢ “ТЫРНА МЕНЕН ЖЫЛАН” ЕРТЕК-ПОЭМАСЫНЫҢ КӨРКЕМЛИК ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Сайымбетов, Ш (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада қорақалпоқ халқ шоири Т.Жумамуратовнинг “Тирна билан илон” эртак-поэмасининг бадиий ҳусусиятлари ўрганилган. Поэмадаги халқ эртаклари билан боғлиқ бадиий тасвир усуллари, образ ва мотивлар ўрганилган.