ELEKTR STANSIYALARI: ERTANGI KUN ENERGIYASINI ISHLAB CHIQARISH - O‘rinboyeva , Kumushoy Sultonbek qizi; G‘ofurova , Xusnidabonu Xusanjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada an’anaviy qazib olinadigan yoqilg‘iga asoslangan zavodlar, qayta tiklanadigan energiya qurilmalari va atom elektr stansiyalari muhokama qilingan elektr stansiyalari haqida umumiy ma’lumot berilgan. U energiya ishlab chiqarish bilan bog‘liq ta’sir va muammolarni o‘rganadi va elektr stantsiyalarining yanada barqaror va diversifikatsiyalangan energiya landshafti tomon evolyutsiyasini belgilaydi. Maqola kelajakda ishonchli, arzon va ekologik jihatdan mas’uliyatli energiya ta’minoti uchun elektr stantsiyalari texnologiyalari va amaliyotlarini ilgari surish muhimligini ta’kidlash bilan yakunlanadi.