CHINGIZ AYTMATOV IJODINI O‘RGANISHDA AUDIO VA VIDEO FAYLLARDAN FOYDALANISH - Habibullayeva, Xolida Xamidullo qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolaning maqsadi ta’limdagi samarasiz usullar o‘rniga yangi avlod darsliklari hamda texnalogiyalaridan foydalanib, ôquvchilarni adabiyotga qiziqishini orttirish hisoblanadi.Ta’limdagi zamonaviy texnalogiyalar, xususan, audikitob, videoroliklardan foydalanish o‘qituvchini zamon talablariga uyğunlashtiradi va dars samaradirligi yuqori darajaga ko‘taradi.Adabiyot darsida, jumladan, Chingiz Aytmatov ijodi misolida audifayllardan foydalanish usuli tahlil qilindi.