FIZIKANING HAYOTDA QO‘LLANILISH SOHALARI - O‘rinboyeva, Kumushoy Sultonbek qizi; Mamarejabov , Mashxurbek Sherali o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada fizikaning hozirgi kunda hayotimizdagi o‘rni, undan foydalanayotgan va kelajakda foydalanish extimoli yuqori bōlgan sohalar haqida sōz yuritiladi. Fizika hayotning barcha sohalrini qamrab olgan. Tibbiiyotdan tortib to kosmosgacha, kichkina ko‘zga ko‘rinmaydigan mayda zarralardan tortib ulkan sistemalargacha. Biz uchun odatiy xol bo‘lgan narsalar yoki xodisalar bularning barchasi fizika qonunlariga bo‘ysinadi. Hatto bizning yer ustida yurishimiz ham. Bizning hayotimiz fizika bilan chambarchas bo‘g‘liqdir. Bu maqolada aynan fizikaning hayotda qo‘llanilish sohalari haqida so‘z yuritiladi.