BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING INKLYUZIV TA’LIM KOMPITENTIYASINI SHAKLLANTIRISH - Ahmedov, Akmal; Sherqo‘ziyeva , Zarnigor (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning inklyuziv ta’lim kompitentiyasini shakllantirish borasidagi qarashlari, fikrlari keng yoritib berildi. Hamda maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarini kompleks ta’lim muassasasining inklyuziv muhitida ishlashga kasbiy tayyorlash muammosi ochib berlgan. Shuningdek, ijtimoiy-pedagogik kompetensiyani shakllantirish muammosini hal qilishda yetarli darajada foydalanilgan ilmiy tadqiqot usullari yoritilgan.