TIBBIYOT TALABLARIDA SOMATIK SALOMATLIK DARAJALARI VA ADAPTATSIYA ZAXIRALARINING BUZILISHILARINING KOMPLEKSIY BAHOLANISHI - Abdukadirova , Nargiza Botirbekovna; Xayatova , Shoira Telmanovna; Yusupov , Mirza Muradovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola tadqiqotni umumlashtiradi.Gemodinamik gomeostazning asosiy ko‘rsatkichlari, kardiorespirator tizimning adaptiv zaxiralari va somatik salomatlik darajasini baholash 283 kishida (215 qiz va 68 o‘g‘il bolalar) o‘tkazildi. Kuzatuv guruhini SamDTU 2 va 3 kurs talabalari (qiz va o‘g‘il bolalar) tashkil etadi. Bizning ishimizning maqsadi tibbiyot talabalari o‘rtasida somatik salomatlik va adaptiv zaxiralarning buzilishi darajasini baholashdan iborat edi.