IJTIMOIY-GIGIENIK TURSHIY SHARTLARNING O‘QUVCHILAR SALOMATLIGIGA TA’SIRI - Islamov , Nurali Hikmatovich; Jalilov , Asliddin Xolmatovich; Achilova , Feruza Axtamovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada SamDDU davolash-profilaktika fakulteti 4-kurs (115 kishi: 94 qiz, 21 o‘g‘il) va SamDDU 4-kurs ( 89 nafar) talabalarining haqiqiy ovqatlanishini baholash va sog‘lom turmush tarziga oid masalalarni o‘rganish jamlangan. 2021 yil qishda 40 qiz, 49 o‘g‘il) biz ishlab chiqqan, 54 ta savolni o‘z ichiga olgan anketa yordamida amalga oshirildi. Bizning ishimizning maqsadi ijtimoiy va gigiyenik turmush sharoitlarining talabalar salomatligiga ta’sirini o‘rganish va mavjud o‘quv yuki, haqiqiy ovqatlanish va turmush tarzini hisobga olgan holda ularning sog‘lig‘iga bashoratli baho berish edi. SamDDU talabalarining turmush tarziga ijtimoiy-gigiyenik baho berish.