TESTIK TORSIONINI DAVOLASHNING SAMARALI - Islamov , Nurali Hikmatovich; Achilova , Feruza Axtamovna; Jalilov , Asliddin Xolmatovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola o‘n sakkiz yoshdan oshgan bemorlarda moyak torsiyasi bo‘lgan 48 bemorni o‘rganishni jamlaydi. Statsionar bemorlarning tibbiy hujjatlari retrospektiv tahlil qilindi. Bizning ishimizning maqsadlari turli yosh guruhlarida kasallikning tarqalishini baholash, kasallikning boshlanishidan boshlab tibbiy yordamga murojaat qilgan bemorlarning vaqti, taktika va moyaklar torsiyasini davolashning bevosita natijalari to‘g‘risidagi ma’lumotlarni tahlil qilish va tizimlashtirishdan iborat edi